Er zijn enkele ASX-aandelen die grote internationale groeiplannen hebben.

 

Toegang tot de wereldmarkt geeft ASX-aandelen een veel grotere totale adresseerbare markt. Bam beurs is verhoogd.

 

Hier zijn twee aantrekkelijke bedrijven met internationale groei:

 

Collins Foods Ltd (ASX: CKF)

Collins Foods is een grote franchisenemer van KFC- en Taco Bell-verkooppunten in Australië. Inderdaad, het heeft nu meer dan 240 Australische KFC-verkooppunten. Het ligt op schema om in FY21 negen tot twaalf KFC Australia-restaurants te openen.

 

 

Het heeft ook een KFC-verkooppuntnetwerk in Europa met in totaal 41 locaties, zowel in Duitsland als in Nederland. Collins Foods is van mening dat er acquisitiemogelijkheden zijn in Europa. Het heeft een overeenkomst getekend om drie restaurants in Nederland te verwerven voor € 2,5 miljoen. Heineken aandeel kopen op de website.

 

In termen van Taco Bell heeft het 13 verkooppunten, waarvan tien in Queensland en drie in Victoria.

 

In het recente halfjaarlijkse resultaat van FY21 meldde Collins Foods dat de omzet van KFC Australia met 15,6% groeide bij dezelfde omzetgroei van 12,4%. De winst vóór rente en belastingen (EBIT) van KFC Australia steeg met 28% na een stijging van de EBIT-marge met 150 basispunten.

 

De Europese activiteiten van het ASX-aandeel zijn zwaarder getroffen dan Australië vanwege de impact van COVID-19 en het vermogen van het bedrijf om zijn afhaalkanalen te verbeteren ter vervanging van zijn dinerkanaal.

 

Terwijl de Europese divisie erin slaagde om de omzet met 1,1% te laten groeien, daalde de vergelijkbare omzet met 4,2%. De onderliggende winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) in Europa daalde met 43,6% tot $ 1,5 miljoen.

 

Collins Foods is van mening dat KFC Europe nog steeds een belangrijke groeimogelijkheid biedt. Het zei dat dezelfde winkelomzet gedurende twee maanden 3% hoger was nadat de COVID-19-beperkingen van de overheid tijdens de eerste helft werden versoepeld. Het bedrijf zei ook dat er een aanzienlijke verschuiving heeft plaatsgevonden naar het drive-thru-kanaal, met name in Duitsland, dat naar verwachting margevoordelen op middellange termijn zal opleveren. Collins Foods zei dat sterke waarde- en retailaanbiedingen die in de eerste weken van de tweede helft in Duitsland werden gelanceerd, de groei van dezelfde winkelomzet naar 7,8% deden stijgen.

 

Het ASX-aandeel verwacht in de tweede jaarhelft één tot drie extra drive-thru-outlets in Europa te bouwen. Het streeft naar een nieuwe pijplijn voor de ontwikkeling van restaurants in de richting van minimaal drie tot vier openingen per jaar, allemaal drive-thru.

 

Tegen de huidige aandelenkoers van Collins Foods wordt het volgens gegevens van Commsec gewaardeerd op 18x de geschatte winst van FY23.

 

Pushpay Holdings Ltd (ASX: PPH)

Pushpay is een ASX-aandeel dat voornamelijk groeit in de VS. Het bedient de grote en middelgrote kerksector met zijn elektronische donatietechnologie.

 

Met deze doelmarkt mikt het op een jaaromzet van $ 1 miljard op de langere termijn.

 

Het bedrijf heeft echter ook plannen om uit te breiden naar andere gebieden. Het kan gericht zijn op kleinere kerken, niet alleen op de megakerken.

 

Het ASX-aandeel toont schaalvoordelen en een sterke hefboomwerking naarmate het in omvang toeneemt. In het tussentijds resultaat voor FY21 groeide de winst vóór rente, belastingafschrijving, amortisatie en deviezenmarge (EBITDAF) met 14 procentpunten van 17% naar 31%.

 

In FY21 verwacht Pushpay zijn EBITDAF meer dan te verdubbelen tot een bereik van US $ 54 miljoen tot US $ 58 miljoen.

 

Ben Griffiths, van fondsbeheerder Eley Griffiths, schreef eerder dit jaar: “In de afgelopen 12 maanden is duidelijk geworden dat PPH zich op een omslagpunt bevindt voor zowel de cashflow als de inkomsten. Onder leiding van CEO Bruce Gordon is PPH overgegaan van een investeringsfase onder leiding van de oprichter naar een fase van optimaliseren / monetariseren. Wat nog verrassender is, is de zeer conservatieve aard van de rekeningen (een zeldzaamheid in smallcaptechnologie, buiten Iress). Wij geloven dat de komende jaren voor PPH lonend zullen zijn en dat COVID-19 de reeds diepgewortelde trend naar digitaal geven / engagement uit contanten zal versnellen. ”

 

Tegen de huidige aandelenkoers van Pushpay wordt het gewaardeerd op 26x de geschatte inkomsten van FY23 volgens gegevens van Commsec.

 

Waar nu $ 1.000 te investeren

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonen om te luisteren. Tenslotte heeft de vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

Scott heeft zojuist onthuld wat volgens hem de vijf beste ASX-aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen. Deze aandelen worden verhandeld tegen spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat ze op dit moment geweldige aankopen zijn.

 

Leave a Comment on 2 ASX-aandelen om te kopen met grote internationale groeiplannen

Leave a Reply

Your email address will not be published.