Het Driver Vehicle Agency heropent zijn praktische reserveringssysteem voor rijexamens voor alle klanten met meer capaciteit in het systeem.

 

Sinds 26 april is er een voorrangsboekingssysteem. De klanten die door de beperkingen werden getroffen en hun afspraken waren geannuleerd, kregen als eerste toegang tot het boekingssysteem. Het systeem werd vervolgens geopend voor klanten met theoretische testcertificaten die zouden verlopen, met prioriteit op basis van vervaldatums.

 

Vanaf vandaag (maandag) krijgen alle overgebleven klanten die hun theorie-examen hebben gehaald en een rijexamen willen boeken, de mogelijkheid om dit te doen. De vraag zal naar verwachting hoog zijn en er zal een online wachtrijsysteem zijn. De Driver Vehicle Agency (DVA) zou klanten om hun geduld vragen wanneer ze toegang tot het systeem probeerden te krijgen. Gevaarherkenning gratis oefenen online mogelijk.

 

 

De DVA werkt er hard aan om de beschikbaarheid van testslots te maximaliseren met slots die momenteel beschikbaar zijn tot eind augustus en is van plan om in september en oktober extra slots vrij te geven om meer capaciteit te bieden. Vier nieuwe tijdelijke testcentra in Belfast, Cookstown, Coleraine en Omagh zullen later deze maand worden geopend om voor extra capaciteit te zorgen.

 

Daarnaast vergroot de DVA haar capaciteit door extra examinatoren aan te werven en biedt het avondafspraken aan. Slots blijven beschikbaar op zaterdag en in bepaalde centra op zondag, waar het geschikt is om dit te doen zonder de integriteit van de test in gevaar te brengen. Overwerk zal ook worden gebruikt om examinatoren met een dubbele rol van dienst te wisselen om meer capaciteit te bieden.

 

Minister van Infrastructuur Nichola Mallon zei: “Ik weet dat dit een frustrerende tijd is geweest voor leerlingbestuurders. Om de impact op klanten te verminderen als gevolg van het stopzetten van praktische rijexamens om gezondheidsredenen, heb ik wetgeving voorgesteld om de geldigheid van theoretische testpascertificaten te verlengen om het ongemak voor deze klanten te minimaliseren. Het was terecht en eerlijk dat die klanten die tests hadden geannuleerd, de eerste kans kregen om een ​​test te boeken, en dat die klanten met certificaten van theoretische examens die zouden verlopen, vervolgens voorrang kregen. Scooter theorie oefenen online is mogelijk.

 

“Nu alle voorrangskandidaten de kans hebben gehad om een ​​rijexamen te boeken, ben ik verheugd aan te kondigen dat alle andere klanten dat vanaf maandag kunnen doen. Dit zal welkom nieuws zijn voor leerlingen die zo geduldig hebben gewacht in deze moeilijke tijden. De DVA blijft hard werken om de beschikbaarheid van testvakken te maximaliseren, maar alle rijexamenservices op deze eilanden ondervinden een grote vraag met langere wachttijden dan normaal en ik zou klanten om hun geduld willen vragen. Als er in eerste instantie geen slots beschikbaar zijn bij het testcentrum van een klant, kan hij overwegen om een ​​test bij een ander centrum te boeken. Klanten worden geadviseerd om het boekingssysteem te blijven controleren, aangezien de DVA meer slots vrijgeeft naarmate er extra bronnen beschikbaar komen.

 

“Ik zou de DVA-medewerkers willen prijzen voor hun harde werk bij het vergroten van de testcapaciteit en het aanpassen van diensten tijdens de periode van Covid-beperkingen om ervoor te zorgen dat ze veilig konden blijven worden geleverd. De afdeling, DVA en ik blijven toegewijd aan het beschermen van de levens van personeel en klanten tijdens deze pandemie. ”

 

 

 

Leave a Comment on Coronavirus in Fermanagh: praktisch boekingssysteem voor rijexamens heropent voor alle klanten

Leave a Reply

Your email address will not be published.