Een recente ranglijst heeft de prijzen voor zowel theorie- als praktijkexamens samengesteld uit 25 landen van over de hele wereld. Nederland komt binnen als het op één na duurste land voor de gecombineerde kosten van beide tests.

 

De kosten van Nederlandse rijexamens

Autorijden is een belangrijk aspect in het leven van veel mensen, zoals naar het werk moeten, de kinderen naar school brengen en, als de lockdown-beperkingen eindelijk zijn versoepeld, een weekend naar het strand gaan. Of je nu voor het eerst leert autorijden of je rijexamen moet overdoen om een ​​Nederlands rijbewijs te halen, het afleggen van de examens kan behoorlijk wat geld kosten. Een recente ranking op prijsvergelijkingssite Comparethemarket.com.au heeft Nederland als het op één na duurste land voor rijexamens geplaatst van de 25 onderzochte landen. regels militaire colonne vind je online.

 

 

In Nederland kost het maken van het praktijkexamen 112,75 euro en voor de theorie 34,50 euro, in totaal iets meer dan 147 euro. Het enige land met een gecombineerde hogere kostprijs voor beide tests is Noorwegen, waar het voor beide tests 172 euro kost. Dit verklaart misschien enigszins waarom fietsen zo populair is in Nederland. Als je je rijexamen aflegt, zorg er dan voor dat je extra aandacht besteedt aan fietsers, want fouten met betrekking tot een fietser zullen automatisch leiden tot een mislukking.

 

Italië is het goedkoopste Europese land voor rijexamens, het kost slechts 16 euro per stuk voor de praktijk en de theorie. De examens zijn het goedkoopst in Rusland, waar het slechts 160 roebel kost (ongeveer 1,75 euro).

 

Leren rijden

De enquête houdt geen rekening met de prijs van rijlessen, waardoor autorijden aanzienlijk duurder wordt voor beginnende leerlingen. Dit is zonder zelfs maar rekening te houden met de prijs van een auto, benzine en alle andere kosten die met het rijden gepaard gaan. Gratis theorie oefenen is mogelijk online.

 

Het onderzoek omvatte ook de leeftijd waarop u in verschillende landen moet rijden, variërend van 16 (in Nieuw-Zeeland, Canada, Letland en Estland) tot 18 jaar. Voor meer informatie over de afzonderlijke landen en de methodologie die voor het onderzoek is gebruikt, kunt u hier de Global L-Plates Index bekijken.

 

Leave a Comment on Hoeveel kost het om in Nederland rijexamen te doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.